Thuisbatterij.

Onze expertise ligt in het leveren van hoogwaardige thuisaccu’s en energieopslagsystemen. Of je nu nieuw bent in de wereld van thuisbatterijen of je bestaande energieopslag wilt verbeteren, wij staan voor je klaar. We bieden niet alleen de installatie van een thuisbatterij, maar ook onderhouds- en reparatiediensten om ervoor te zorgen dat je energieopslagsysteem efficiënt blijft werken.

024-7009814 WHATSAPP

Waarom kiezen voor SPEG?

Betrouwbare partner
Kennis en ervaring
Gecertificeerd
Service en bereikbaarheid

Vrijblijvend advies.

Wij geven vrijblijvend en persoonlijk advies dat naadloos bij uw wensen en situatie aansluit.

  Onze opslagsystemen.

  Growatt ARC.

  Datasheet

  SolarEdge Home.

  Datasheet

  Enphase 3T.

  Datasheet

  Enphase 10T.

  Datasheet

  Onze thuisaccu’s.

  Enphase 10T.

  Datasheet

  Enphase 3T.

  Datasheet

  SolarEdge Home.

  Datasheet

  Growatt ARC.

  Datasheet

  Veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

  Een thuisaccu is een apparaat dat elektrische energie opslaat die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere bronnen. Het slaat overtollige energie op wanneer de vraag laag is en geeft die energie vrij wanneer de vraag hoog is of wanneer de zon niet schijnt. Thuisaccu’s werken meestal op basis van lithium-ionbatterijtechnologie.

  Enkele voordelen van thuisaccu’s zijn onder andere het vermogen om zelf opgewekte energie op te slaan voor later gebruik, het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, het besparen op energiekosten en het vergroten van de energie-efficiëntie van uw huis.

  De kosten van een thuisaccu variëren sterk afhankelijk van het merk, de capaciteit en de technologische kenmerken. In de meeste gevallen kan de prijs variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Naast de aanschafprijs moet u ook rekening houden met installatiekosten.

  De levensduur van een thuisaccu wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de batterijcellen, het gebruik en de onderhoudsprocedures. Over het algemeen kunnen thuisaccu’s een levensduur van 10 tot 20 jaar hebben voordat ze moeten worden vervangen.

  Of een thuisaccu geschikt is voor uw huis hangt af van verschillende factoren, waaronder uw energiebehoeften, het type energiebronnen dat u gebruikt (bijv. zonnepanelen), de lokale energietarieven en de beschikbare ruimte voor installatie. 

  Bij SPEG Elektrotechniek begrijpen we dat de stap naar duurzame energieoplossingen een belangrijke beslissing is voor elk huishouden. Een thuisaccu is een innovatieve manier om deze transitie te maken. Een thuisaccu, ook bekend als een huisbatterij, slaat elektriciteit op voor later gebruik. Dit kan elektriciteit zijn van het net of van duurzame bronnen zoals zonnepanelen. Wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan u verbruikt, slaat de accu deze overtollige energie op voor later gebruik, bijvoorbeeld tijdens de nacht of bij een stroomuitval. Dit verhoogt uw energieonafhankelijkheid en verlaagt uw energierekening.

  De voordelen van het installeren van een thuisaccu zijn aanzienlijk. Naast het bieden van een back-up tijdens stroomuitvallen, zorgt een thuisaccu voor een efficiënter gebruik van uw eigen opgewekte energie, wat leidt tot lagere energiekosten en minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Moderne thuisaccu’s hebben een levensduur van minstens 10 jaar, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, biedt het op lange termijn economische voordelen door energiebesparing en mogelijke subsidies of belastingvoordelen.

  Bij SPEG Elektrotechniek bieden we niet alleen thuisaccu’s aan, maar ook de integratie ervan met zonnepanelen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Deze combinatie optimaliseert het gebruik van zelfopgewekte duurzame energie en vermindert de belasting op het elektriciteitsnet, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste energieoplossingen voor uw situatie en zorgen voor een vakkundige installatie van uw thuisaccu. Met SPEG Elektrotechniek kiest u voor een betrouwbare partner in uw reis naar energieonafhankelijkheid.

  Onze 4 stappen.

  1. Aanvraag
   Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.
  2. Wij gaan aan de slag
   Wij gaan direct aan de slag en sturen binnen 24 uur een offerte toe. 
  3. Offerte bespreken
   Heb je extra wensen of vragen over de offerte, neem dan gerust contact op. 
  4. Uitvoering
   Binnen 4 weken plaatsen wij de thuisbatterij! 

  Een veelgestelde vraag is: “Hoeveel energie kan een thuisbatterij opslaan en hoe lang kan deze energie voorzien?” Dit hangt sterk af van de capaciteit van de batterij die u kiest. Grotere accu’s kunnen meer energie opslaan, wat betekent dat ze langer stroom kunnen leveren. Dit is vooral handig tijdens langere stroomuitvallen of in de wintermaanden, wanneer zonnepanelen minder energie produceren. Onze experts helpen u bij het kiezen van een accu die past bij uw energiebehoeften en -gebruik, zodat u altijd voldoende back-up hebt.

  Een andere belangrijke vraag is hoe de thuisbatterij geïntegreerd kan worden met uw bestaande elektrische systemen, zoals zonnepanelen en laadpalen. Thuisbatterijen zijn ontworpen om naadloos samen te werken met deze systemen. Ze slaan de overdag opgewekte energie van uw zonnepanelen op, zodat u deze ’s avonds kunt gebruiken, waardoor uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet vermindert. Bovendien kunnen ze gebruikt worden om elektrische voertuigen op te laden, wat zorgt voor een nog groenere levensstijl. Wij zorgen voor een naadloze integratie van uw thuisaccu met deze systemen, voor een efficiënt en duurzaam energiegebruik.

  Tot slot krijgen we vaak vragen over het onderhoud en de levensduur van thuisaccu’s. Goed onderhoud is essentieel om de levensduur van uw accu te maximaliseren. De meeste moderne thuisaccu’s hebben weinig onderhoud nodig en zijn ontworpen om minstens 10 jaar mee te gaan. Echter, factoren zoals de frequentie van laad- en ontlaadcycli en de omgevingstemperatuur kunnen de prestaties en levensduur beïnvloeden. Bij SPEG Elektrotechniek bieden we niet alleen installatiediensten, maar ook onderhoudsplannen om uw thuisbatterij in optimale conditie te houden. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare en duurzame energieoplossing voor vele jaren.

  Lees meer over thuisbatterijen.

  Oproep aan regering tot standaardisering van thuisbatterijen

  Het debat over de standaardisatie van de installatie en brandveiligheid van thuisbatterijen is in volle gang. Recentelijk werd een voorstel [...]

  Is een thuisaccu rendabel? Een complete gids

  In een tijd waarin duurzaamheid en energieonafhankelijkheid steeds belangrijker worden, overwegen veel huiseigenaren de aanschaf van een thuisaccu. Deze innovatieve [...]

  Waarom een thuisaccu?

  Stel je voor dat je een batterij hebt met een indrukwekkende capaciteit, die in staat is om je hele huis [...]

  Gratis persoonlijk advies over besparen met een thuisbatterij?

  Direct contact.

  Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

  Bel dan met: 024-7009814

  Contactformulier.

  Wij gaan direct voor u aan de slag!

  Contact

  SPEG Elektrotechniek.

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij toegewijd aan elektrotechnisch vakmanschap en klanttevredenheid. Als lokale elektricien bedienen we niet alleen Nijmegen, maar ook Wijchen, Beuningen en de bredere omgeving van Nijmegen. Onze diensten omvatten de installatie van laadpalen, zonnepanelen en thuisaccu’s, waardoor we duurzame energieoplossingen bieden. We hechten veel waarde aan uw elektrische infrastructuur en bieden betrouwbare meterkast- en groepenkastdiensten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en optimale werking van uw elektrische systeem.

  Thuisaccu of opslagsysteem

  Als u op zoek bent naar duurzame energieoplossingen, zijn onze zonnepanelen en thuisaccu’s een uitstekende keuze. Ze stellen u in staat om groene stroom op te wekken en op te slaan, waardoor u minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet. Bij SPEG Elektrotechniek streven we naar goede service en klantgerichtheid. We luisteren naar uw behoeften en bieden op maat gemaakte oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij uw elektrotechnische projecten tot leven kunnen brengen.