Perilex aansluiting.

Bent u op zoek naar een deskundige installatie van uw Perilex aansluiting in de regio Nijmegen? Ons team van deskundige elektriciens in regio Nijmegen staat klaar om u te voorzien van een veilige en professionele installatie. Wij begrijpen het belang van een betrouwbare en correcte installatie voor apparaten zoals inductiekookplaten. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloze en efficiënte installatie van uw Perilex aansluiting.

024-7009814 WHATSAPP

Waarom kiezen voor SPEG?

Betrouwbare partner
Kennis en ervaring
Gecertificeerd
Service en bereikbaarheid

Vrijblijvend advies.

Wij geven vrijblijvend en persoonlijk advies dat naadloos bij uw wensen en situatie aansluit.

  Wat is een perilex aansluiting?

  Een perilex aansluiting, ook wel bekend als een Perilex-stopcontact of -stekker, is een specifiek type elektrische aansluiting dat vaak wordt gebruikt in de keuken. Deze aansluiting is ontworpen om apparaten met een hoog stroomverbruik, zoals elektrische kookplaten, van stroom te voorzien. De naam “perilex” is eigenlijk een afkorting van “perifere installatie met flexibele kabel.” Het is een belangrijk onderdeel van de elektrische infrastructuur in veel huishoudens, vooral in Nederland.

  Een perilex aansluiting bestaat uit verschillende componenten. Aan de ene kant heb je het stopcontact zelf, dat meestal in de muur is ingebouwd. Dit stopcontact heeft vijf contactpunten of pinnen, wat het onderscheidt van standaard stopcontacten die er slechts twee hebben. De vijf pinnen zijn bedoeld voor het aansluiten van zowel de fase- als nuldraden, evenals de aardingsdraad en twee specifieke aansluitingen voor de kookgroep.

  Wat is een perilex stekker?

  Aan de andere kant van de perilex aansluiting heb je de perilex-stekker. Deze stekker heeft ook vijf corresponderende pinnen die precies in het stopcontact passen. Dit zorgt ervoor dat er een veilige en betrouwbare verbinding tot stand komt. De stekker is meestal voorzien van een vergrendelingssysteem om ervoor te zorgen dat deze stevig op zijn plaats blijft zitten.

  Bij SPEG Elektrotechniek begrijpen we het belang van een juiste perilex aansluiting. Wanneer we elektrische installaties in en rondom uw huis verzorgen, zorgen we ervoor dat deze aansluitingen correct worden geïnstalleerd. We willen niet alleen voldoen aan de technische eisen, maar ook zorgen voor de veiligheid en het gebruiksgemak van dergelijke apparaten in uw keuken. Mocht u meer vragen hebben over perilex aansluitingen of andere elektrotechnische diensten, staan we altijd klaar om u van dienst te zijn met onze klantgerichtheid, service en innovatie.

  Veelgestelde vragen over Perilex.

  Een Perilex stekker onderscheidt zich door het hebben van 4 pinnen en randaarde, in tegenstelling tot een normaal stopcontact dat maar 2 pinnen heeft. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de stroom over meer draden verdeeld wordt, wat essentieel is voor apparaten die meer vermogen vereisen.

  Een Perilex stopcontact heeft 4 gaten en randaarde, wat meer is dan de 2 gaten van een standaard stopcontact. Op deze stopcontacten passen de Perilex stekkers. Er zijn zowel opbouw- als inbouwvarianten beschikbaar van Perilex stopcontacten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende installatiesituaties​.

  Om een Perilex aansluiting te installeren, moet u eerst de stroom uitschakelen in de meterkast. Daarna sluit u de juiste draden aan op de Perilex wandcontactdoos. Dit omvat de fase, nul, aarde, en eventueel een kookgroepdraad. Controleer zorgvuldig de aansluitingen en schakel de stroom weer in na de installatie. Het is sterk aanbevolen om een gekwalificeerde elektricien hiervoor in te schakelen.

  Onze 4 stappen.

  1. Aanvraag
   Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.
  2. Wij gaan aan de slag
   Wij gaan direct aan de slag en sturen binnen 24 uur een offerte toe. 
  3. Offerte bespreken
   Heb je extra wensen of vragen over de offerte, neem dan gerust contact op. 
  4. Uitvoering
   Onze planning plant zo spoedig mogelijk een afspraak!

  Waarvoor heb ik een perilex aansluiting nodig?

  Een perilex aansluiting is essentieel voor het voorzien van zware elektrische apparaten, met name elektrische kookplaten, van de benodigde stroom. Het gebruik van een perilex aansluiting biedt verschillende voordelen en is voornamelijk van toepassing in de keukenomgeving.

  Ten eerste is een perilex aansluiting ontworpen om apparaten met een hoog stroomverbruik te ondersteunen. Elektrische kookplaten, met name inductiekookplaten, vereisen aanzienlijk meer elektrische energie dan standaard stopcontacten kunnen bieden. Een perilex aansluiting is in staat om dit hoge vermogen te leveren, waardoor uw kookplaat efficiënt kan werken. Dit betekent dat uw maaltijden sneller kunnen worden bereid, omdat de kookplaat de benodigde energie krijgt.

  Een ander belangrijk aspect van de perilex aansluiting is de veiligheid. Elektrische kookplaten kunnen behoorlijk heet worden tijdens het koken, en een goede stroomvoorziening is cruciaal om ervoor te zorgen dat de kookplaat niet oververhit raakt. De perilex aansluiting is ontworpen om een stabiele en veilige stroomtoevoer te bieden, waardoor het risico op oververhitting en storingen wordt geminimaliseerd.

  Welke perilex stekker voor mijn kookplaat?

  Bovendien is de perilex aansluiting compatibel met de specifieke aansluitingen van elektrische kookplaten. Dit betekent dat uw kookplaat veilig en naadloos kan worden aangesloten, wat de algehele prestaties en betrouwbaarheid van het apparaat ten goede komt.

  Het is ook vermeldenswaard dat een perilex aansluiting niet alleen geschikt is voor kookplaten, maar ook voor andere zware elektrische apparaten in de keuken, zoals ovens en vaatwassers. Dit maakt het een veelzijdige optie voor huishoudens die geavanceerde keukenapparatuur gebruiken.

  Lees meer over elektra.

  De fornuisgroep op 2-fasen uitgelegd

  Welkom in de wereld van elektrisch koken! Met de opkomst van moderne keukentechnologie is elektrisch koken populairder dan ooit. Maar [...]

  Gratis persoonlijk advies over uw situatie?

  Direct contact.

  Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

  024-7009814

  Contactformulier.

  Wij gaan direct voor u aan de slag!

  Contact

  De perilex aansluiting kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen dan alleen keukenapparatuur. Ventilatieboxen, zoals de Duco Silent Perilex, kunnen worden aangesloten met behulp van een perilex aansluiting. Dit biedt flexibiliteit en gemak bij het installeren van ventilatiesystemen in huis. De aansluiting kan 16A, 25A, of zelfs 32A zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van het apparaat.

  Het is belangrijk om bij het installeren van een perilex aansluiting alle veiligheidsvoorschriften en normen in acht te nemen. Als je niet bekend bent met elektrische installaties, is het raadzaam om dit door SPEG Elektrotechniek te laten doen. Hierdoor wordt de veiligheid gewaarborgd en ben je verzekerd van een correcte werking van de aansluiting. Verder kan het gebruik van een perilex aansluiting bijdragen aan een efficiëntere en veiligere werking van je elektrische apparaten in de keuken en andere toepassingen.

  SPEG Elektrotechniek.

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij toegewijd aan elektrotechnisch vakmanschap en klanttevredenheid. Als lokale elektricien bedienen we niet alleen Nijmegen, maar ook Wijchen, Beuningen en de bredere omgeving van Nijmegen. Onze diensten omvatten de installatie van laadpalen, zonnepanelen en thuisaccu’s, waardoor we duurzame energieoplossingen bieden. We hechten veel waarde aan uw elektrische infrastructuur en bieden betrouwbare meterkast- en groepenkastdiensten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en optimale werking van uw elektrische systeem.

  Perilex aanleggen

  Bij SPEG Elektrotechniek hebben we uitgebreide kennis van Perilex-aansluitingen, essentieel voor moderne keukenapparatuur zoals inductiekookplaten. Onze deskundige elektriciens zorgen voor een veilige en correcte installatie van Perilex-aansluitingen, een cruciaal onderdeel in uw keuken. We begrijpen het belang van een betrouwbare en efficiënte aansluiting voor uw apparatuur. Of het nu gaat om het installeren van een nieuwe Perilex-aansluiting of het aanpassen van de bestaande elektrische installatie, wij zorgen voor een naadloze integratie met uw keukenapparaten. Vertrouw op onze expertise om uw keuken optimaal te laten functioneren met een veilige en professionele Perilex-aansluiting.