Subsidie voor installatie zakelijke laadpaal in Nijmegen

Ben je een ondernemer in Nijmegen met een elektrische bestelbus of heb je plannen om hiermee te starten? Goed nieuws! Je komt mogelijk in aanmerking voor subsidie voor een laadpaal. Deze subsidie is speciaal in het leven geroepen in anticipatie op de invoering van drie zero emissiezones in Nijmegen vanaf 2025: het centrum, Heyendaal en Hof van Holland. Vanaf dat jaar zal Nijmegen, samen met 28 andere Nederlandse steden, Zero Emissiezones voor stadslogistiek invoeren, wat een belangrijke stap is in de richting van duurzamer stadsverkeer.

Welke voorwaarden gelden voor de subsidie?

De gemeente Nijmegen heeft bepaalde voorwaarden opgesteld voor ondernemers die subsidie willen aanvragen voor het plaatsen van een laadpaal. Deze omvatten onder meer:

  1. U of uw bedrijf moet eigenaar, erfpachter, of huurder zijn van de locatie waar de laadpaal geïnstalleerd wordt, die niet in de openbare ruimte mag zijn.
  2. U moet een mkb’er of zzp’er zijn, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
  3. Uw bedrijf moet gevestigd zijn in Nijmegen.
  4. De laadpaal moet een erkend Nederlands veiligheidskeurmerk hebben en geïnstalleerd worden door een gecertificeerde installateur.
  5. De elektrische bestelauto moet vallen in de categorie N1 of N2 en gekocht of geleased zijn na 1 januari 2022.
  6. U moet aantoonbaar eigenaar of gebruiker zijn van de elektrische bestelauto, bewezen met relevante documenten.
  7. De elektrische bestelauto is aangeschaft bij een door de RDW erkend bedrijf.

Hoe hoog is de subsidie?

De subsidie bedraagt maximaal €1.500,- per laadpunt. U kunt voor maximaal 3 laadpunten subsidie aanvragen. 1 voor elke elektrische bestelauto die u heeft aangeschaft na 1 januari 2022 of die u nog gaat aanschaffen of leasen. In totaal is geld voor zo’n 150 laadpalen beschikbaar.

Hoe vraag ik de subsidie aan?


De mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een laadpaal staat open van 1 september 2022 tot en met december 2024, of totdat het beschikbare geld op is. Na het indienen van uw aanvraag, kunt u binnen 13 weken een reactie verwachten. U komt in aanmerking voor deze subsidie als u een aankoop- of leaseovereenkomst voor een elektrische auto hebt getekend, zelfs als de auto nog niet geleverd is. Belangrijk is dat u reeds een laadvoorziening heeft laten installeren en betaald. Zorg ervoor dat u binnen 16 maanden na het aanvragen van de subsidie ook het kentekenbewijs indient, anders kan de subsidie teruggevorderd worden.

Als u al een laadpaal geïnstalleerd heeft, kunt u ook een aanvraag indienen, mits de bijbehorende auto op of na 1 januari 2022 is gekocht. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, en bij succes van de regeling kunnen deze aanvragen doorlopen tot eind 2024. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het subsidiebedrag binnen 6 weken op uw rekening overgemaakt. Houd er rekening mee dat de aanschaf van een laadpaal op eigen risico is als u deze zelf aanschaft.

Vraag hier de subsidie aan: Gemeente Nijmegen

Heeft de gemeente ook subsidie voor het kopen van een elektrische bestelbus?

Bij de Rijksoverheid kunt u naast de subsidie voor de laadpaal ook subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw elektrische bestelauto

Benieuwd wat SPEG Elektrotechniek voor jou kan betekenen?

024-7009814 WHATSAPP CONTACT