Ik wil graag een 3 fase aansluiting. Wat nu?

In dit artikel gaan we dieper in op het aanvragen van een 3 fase aansluiting voor uw woning. Wat houdt het in, waarom zou u overwegen over te stappen, en hoe maakt dit uw elektrische systeem krachtiger? Laten we samen ontdekken hoe u kunt profiteren van deze upgrade voor een energiezuiniger en moderner thuis.

Wat is een 3 fase aansluiting?

Een 3-fase aansluiting is als het ware de superheld onder de elektrische aansluitingen voor uw huis. Stel je voor dat een standaard aansluiting één snelweg is waar elektriciteit langs stroomt. Dat is goed voor dagelijkse elektrische behoeften, maar soms willen we meer kracht, vooral in huizen met grotere energievreters zoals inductiekookplaten, zware machines, of een flinke verzameling gadgets.

Met een 3-fase aansluiting krijg je eigenlijk drie van die snelwegen. Het is alsof je het verkeer verdeelt, waardoor er meer elektrische energie tegelijkertijd kan stromen. Dit betekent niet alleen meer vermogen, maar ook een betere balans en efficiëntie in het gebruik van elektriciteit in uw huis. Dus, als je droomt van een huis dat klaar is voor de toekomst, dan is een 3-fase aansluiting misschien precies wat je nodig hebt!

Waarvoor heb ik een 3 fase aansluiting nodig?

Stel je voor dat je een keuken hebt waarin je niet alleen een simpel koffiezetapparaat hebt, maar ook een krachtige blender, een slowcooker en een bakoven die allemaal tegelijkertijd aan het werk zijn. Dat is waar een 3-fase aansluiting van pas komt.

Een 3-fase aansluiting is niet alleen voor de keukenhelden, maar ook voor huizen met moderne gemakken zoals elektrische auto’s, zonnepanelen, of zelfs een thuiswerkplek met allerlei elektronica. Het verdeelt de elektriciteit efficiënter, waardoor je meer apparaten kunt gebruiken zonder dat het licht begint te knipperen.

Dus, als je droomt van een huis waarin je zonder zorgen kunt genieten van al je elektronische snufjes, dan is een 3-fase aansluiting een slimme zet. Het is als een power-up voor je woning, waardoor je klaar bent voor alles wat de moderne wereld te bieden heeft.

Hoe vraag ik een 3 fase aansluiting aan?

Nu je enthousiast bent over de voordelen van een 3-fase aansluiting, wil je natuurlijk weten hoe je die upgrade voor je huis kunt regelen. Gelukkig is het aanvragen van een 3-fase aansluiting geen hogere wiskunde.

  1. Vraag de verzwaring aan bij je netbeheerder: De netbeheerder moet 3 fase kabels op je woning aansluiten, er ligt er al 1, dus er moeten er nog 2 bij. Afhankelijke van je netbeheerder kun je dat bij Liander of Enexis aanvragen. (Let op, het verzwaren van je aansluiting kost geld!)
  2. Een partner van uw netbeheerder belt u: Zij maken een afspraak voor het aansluiten van de 2 extra fasen in uw woning.
  3. SPEG Elektrotechniek plaats een 4-polige hoofdschakelaar: Om deze 3-fase ook daadwerkelijk aan te sluiten op uw groepenkast is een 4-polige hoofdschakelaar nodig. Deze plaats de netbeheerder niet, dit kunnen wij voor u plaatsen! Neem contact met ons op!

En voilà, voor je het weet geniet je van de extra elektrische power in je huis! Het aanvragen van een 3-fase aansluiting is een stap naar een moderner en krachtiger elektrisch systeem.

Benieuwd wat SPEG Elektrotechniek voor jou kan betekenen?

024-7009814 WHATSAPP CONTACT