Groepenkasten.

Bij SPEG Elektrotechniek zijn we gespecialiseerd in het vervangen van groepenkasten en het toevoegen van speciale groepen voor verschillende doeleinden, zoals keukenapparatuur. Als je een oude groepenkast hebt die aan vervanging toe is of als je extra elektrische circuits nodig hebt voor nieuwe apparaten, staan wij voor je klaar.

024-7009814 WHATSAPP

Waarom kiezen voor SPEG?

Betrouwbare partner
Kennis en ervaring
Gecertificeerd
Service en bereikbaarheid

Vrijblijvend advies.

Wij geven vrijblijvend en persoonlijk advies dat naadloos bij uw wensen en situatie aansluit.

  Onze groepenkasten.

  Schneider groepenkast.

  vanaf €325,-

  Datasheet

  Eaton
  groepenkast.

  vanaf €380,-

  Datasheet

  ABB
  groepenkast
  .

  vanaf €410,-

  Datasheet

  Groepen
  bijplaatsen
  .

  vanaf €140,-

  Datasheet

  Onze groepenkasten.

  Schneider
  groepenkast
  .

  vanaf €325,-

  Datasheet

  Eaton
  groepenkast.

  vanaf €380,-

  Datasheet

  ABB
  groepenkast
  .

  vanaf €410,-

  Datasheet

  Groepen
  bijplaatsen
  .

  vanaf €140,-

  Datasheet

  Veelgestelde vragen over groepenkasten.

  Een groepenkast is een elektrische verdeelkast in uw huis die de elektriciteit verdeelt naar verschillende groepen of circuits. Het dient om elektrische apparaten veilig van stroom te voorzien en om de elektrische installatie te beschermen.

  Aardlekschakelaars bewaken de stroom in een circuit en schakelen de stroom uit als ze een lek naar aarde detecteren. Dit beschermt tegen elektrische schokken en brandgevaar.

  Het vervangen van een groepenkast is een complexe taak en moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien om veiligheidsredenen en om te voldoen aan de wettelijke voorschriften. SPEG Elektrotechniek is hier voor bevoegd en kan dit voor u doen.

  Ja, groepenkasten kunnen worden uitgebreid om aan veranderende elektrische behoeften te voldoen. Dit kunt u alleen niet zelf doen. SPEG Elektrotechniek kan dit voor u realiseren.

  Ja, het installeren van zonnepanelen of een thuisaccu vereist meestal aanpassingen aan de groepenkast om de nieuwe apparatuur veilig aan te sluiten. 

  Onze 4 stappen.

  1. Aanvraag
   Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.
  2. Wij gaan aan de slag
   Wij gaan direct aan de slag en sturen binnen 24 uur een offerte toe. 
  3. Offerte bespreken
   Heb je extra wensen of vragen over de offerte, neem dan gerust contact op. 
  4. Uitvoering
   Binnen 2 weken plaatsen wij de groepenkast! 

  Het aansluiten en configureren van een meterkast in uw woning kan een complexe taak zijn, zeker als het gaat om een 3 fase groepenkast. Deze groepenkast 3 fase systemen zijn essentieel voor huizen met zware elektrische apparatuur, zoals inductiekookplaten of laadpalen voor elektrische voertuigen. In tegenstelling tot de traditionele stoppenkast, bieden meterkasten met een meterkast 3 fase of 3 fase meterkast een hogere capaciteit en betere verdeling van elektriciteit over meerdere circuits. Bij het upgraden van uw meter kast, is het belangrijk om de afmeting meterkast en meterkast afmeting te overwegen, vooral als u overweegt om uw meterkast uit te breiden of een nieuwe meterkast te installeren.

  Bij het bestellen van een nieuwe meterkast moet u rekening houden met de nieuwe meterkast kosten, die variëren afhankelijk van de complexiteit en capaciteit. Voor degenen die hun systeem willen upgraden, kunnen de kosten van een nieuwe meterkast en de kosten voor het uitbreiden van een groepenkast significant zijn. Toch zijn er opties voor een goedkope groepenkast of abb meterkast die aan uw behoeften kunnen voldoen. Het overwegen van een nieuwe stoppenkast of nieuwe groepenkast, vooral van merken zoals Eaton, Hager of Schneider, kan een goede investering zijn voor de veiligheid en efficiëntie van uw huis. Ook is het verstandig om te kijken naar mogelijkheden voor overspanningsbeveiliging in de meterkast.

  Bij het uitbreiden van een meterkast of het installeren van een extra groepenkast, moet u rekening houden met de nen 1010 meterkast voorschriften en wellicht een erkend installateur meterkast inschakelen. De keuze tussen een 1 fase meterkast of een 3 fase meterkast hangt af van uw specifieke behoeften en de apparaten in uw huis. Voor sommige toepassingen, zoals het aansluiten van een laadpaal of zware apparatuur, kan een 3 fase groepenkast met krachtgroep noodzakelijk zijn. Daarnaast kunt u overwegen om uw meterkast buiten de woning te plaatsen of te kiezen voor een prefab meterkast. Bij de installatie is het gebruik van speciaal gereedschap zoals een momentschroevendraaier voor de meterkast essentieel voor de veiligheid en correcte installatie.

  Lees meer over groepenkasten.

  Wanneer is mijn oude groepenkast aan vervanging toe?

  In het hart van elke woning bevindt zich een cruciaal component: de groepenkast. Deze kast, vaak over het hoofd gezien, [...]

  De fornuisgroep op 2-fasen uitgelegd

  Welkom in de wereld van elektrisch koken! Met de opkomst van moderne keukentechnologie is elektrisch koken populairder dan ooit. Maar [...]

  Ik wil graag een 3 fase aansluiting. Wat nu?

  In dit artikel gaan we dieper in op het aanvragen van een 3 fase aansluiting voor uw woning. Wat houdt [...]

  Gratis persoonlijk advies over uw meterkast?

  Direct contact.

  Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

  024-7009814

  Contactformulier.

  Wij gaan direct voor u aan de slag!

  Contact

  SPEG Elektrotechniek.

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij toegewijd aan elektrotechnisch vakmanschap en klanttevredenheid. Als lokale elektricien bedienen we niet alleen Nijmegen, maar ook Wijchen, Beuningen en de bredere omgeving van Nijmegen. Onze diensten omvatten de installatie van laadpalen, zonnepanelen en thuisaccu’s, waardoor we duurzame energieoplossingen bieden. We hechten veel waarde aan uw elektrische infrastructuur en bieden betrouwbare meterkast- en groepenkastdiensten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en optimale werking van uw elektrische systeem.

  Groepenkasten

  Bij SPEG Elektrotechniek begrijpen we de cruciale rol van de groepenkast in uw meterkast en streven we naar veiligheid en efficiëntie. Onze ervaren elektriciens zijn gespecialiseerd in het vervangen, onderhouden en upgraden van groepenkasten, waardoor uw elektrische installatie altijd up-to-date en betrouwbaar blijft. Of het nu gaat om het vervangen van verouderde groepenkasten of het bijplaatsen van installatieautomaten en kookgroepen, wij zorgen voor een professionele en veilige aanpak. U kunt vertrouwen op onze expertise om uw groepenkast in topconditie te houden, wat bijdraagt aan de veiligheid en de efficiëntie van uw elektrische installatie.