Groepenkast vervangen.

De groepenkast, vaak verward met de meterkast, is het hart van de elektrische installatie in uw woning. Het verdeelt de elektriciteit over verschillende groepen en beschermt tegen kortsluiting en overbelasting. Als uw huis nog een oude stoppenkast heeft, is het vervangen door een moderne groepenkast een slimme zet voor zowel veiligheid als efficiëntie.

024-7009814 WHATSAPP

Waarom kiezen voor SPEG?

Betrouwbare partner
Kennis en ervaring
Gecertificeerd
Service en bereikbaarheid

Vrijblijvend advies.

Wij geven vrijblijvend en persoonlijk advies dat naadloos bij uw wensen en situatie aansluit.

  Bij het vervangen van een meterkast ofwel groepenkast, komt u verschillende merken tegen zoals ABB, Hager, en Eaton. Deze merken bieden zowel 1 fase als 3 fase groepenkasten. Een 3 fase groepenkast is vooral nuttig bij zwaardere elektrische systemen, zoals een elektrische kookplaat of een laadpaal voor uw auto.

  Onze groepenkasten.

  Schneider groepenkast.

  vanaf €325,-

  Datasheet

  Eaton
  groepenkast.

  vanaf €380,-

  Datasheet

  ABB
  groepenkast
  .

  vanaf €410,-

  Datasheet

  Groepen
  bijplaatsen
  .

  vanaf €140,-

  Datasheet

  Onze groepenkasten.

  Schneider
  groepenkast
  .

  vanaf €325,-

  Datasheet

  Eaton
  groepenkast.

  vanaf €380,-

  Datasheet

  ABB
  groepenkast
  .

  vanaf €410,-

  Datasheet

  Groepen
  bijplaatsen
  .

  vanaf €140,-

  Datasheet

  Veelgestelde vragen over groepenkasten.

  Uw groepenkast dient vervangen te worden als deze verouderd is, niet meer voldoet aan de veiligheidseisen, of als u meer capaciteit nodig heeft door bijvoorbeeld de installatie van zware huishoudelijke apparaten of zonnepanelen. Een moderne groepenkast met aardlekschakelaars biedt meer veiligheid tegen elektrische schokken en brandgevaar.

  De kosten voor het vervangen van een groepenkast variëren. Ze zijn afhankelijk van het aantal groepen, het merk van de kast (zoals ABB, Hager, of Eaton), en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €1500. Het is raadzaam om offertes van verschillende installateurs te vergelijken.

  Het vervangen van een groepenkast neemt meestal een halve tot een hele dag in beslag, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en eventuele complicaties die zich voordoen tijdens de installatie.

  Tekenen dat uw groepenkast aan vervanging toe is, zijn onder meer regelmatig uitvallen van zekeringen, het ontbreken van aardlekschakelaars, een verouderd systeem (bijvoorbeeld een kast met oude stoppen in plaats van automaten), en onvoldoende capaciteit voor uw huidige elektrische behoeften.

  Dit hangt af van de capaciteit en specificaties van uw huidige groepenkast. Zonnepanelen en elektrische auto’s kunnen extra belasting veroorzaken op uw elektrische systeem. Een moderne groepenkast met voldoende capaciteit en een 3 fase aansluiting kan nodig zijn om deze apparaten veilig en efficiënt te kunnen gebruiken. Een beoordeling door een gekwalificeerde elektricien kan hier duidelijkheid in bieden.

  Onze 4 stappen.

  1. Aanvraag
   Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.
  2. Wij gaan aan de slag
   Wij gaan direct aan de slag en sturen binnen 24 uur een offerte toe. 
  3. Offerte bespreken
   Heb je extra wensen of vragen over de offerte, neem dan gerust contact op. 
  4. Uitvoering
   Binnen 2 weken vervangen wij voor u uw meterkast!

  In sommige gevallen kan het nodig zijn om de oude stoppenkast volledig te vervangen door een moderne groepenkast. Oude stoppenkasten kunnen niet voldoen aan de elektrische behoeften van moderne huishoudens, en het is belangrijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische installatie te waarborgen.

  Het vervangen van de meterkast kan ook noodzakelijk zijn wanneer je overstapt op een driefasenaansluiting, bijvoorbeeld voor zwaardere apparatuur of zonnepanelen. Dit vereist doorgaans een grotere en meer geavanceerde meterkast om de extra belasting aan te kunnen.

  Het vervangen van de groepenkast is een investering in de veiligheid en functionaliteit van je elektrische installatie. Het zorgt ervoor dat de elektrische voorzieningen in huis voldoen aan de huidige normen en eisen, wat essentieel is om de risico’s van kortsluiting en overbelasting te minimaliseren.

  Lees meer over groepenkasten.

  Wanneer is mijn oude groepenkast aan vervanging toe?

  In het hart van elke woning bevindt zich een cruciaal component: de groepenkast. Deze kast, vaak over het hoofd gezien, [...]

  De fornuisgroep op 2-fasen uitgelegd

  Welkom in de wereld van elektrisch koken! Met de opkomst van moderne keukentechnologie is elektrisch koken populairder dan ooit. Maar [...]

  Ik wil graag een 3 fase aansluiting. Wat nu?

  In dit artikel gaan we dieper in op het aanvragen van een 3 fase aansluiting voor uw woning. Wat houdt [...]

  Gratis persoonlijk advies over uw situatie?

  Direct contact.

  Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

  024-7009814

  Contactformulier.

  Wij gaan direct voor u aan de slag!

  Contact

  SPEG Elektrotechniek.

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij toegewijd aan elektrotechnisch vakmanschap en klanttevredenheid. Als lokale elektricien bedienen we niet alleen Nijmegen, maar ook Wijchen, Beuningen en de bredere omgeving van Nijmegen. Onze diensten omvatten de installatie van laadpalen, zonnepanelen en thuisaccu’s, waardoor we duurzame energieoplossingen bieden. We hechten veel waarde aan uw elektrische infrastructuur en bieden betrouwbare meterkast- en groepenkastdiensten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en optimale werking van uw elektrische systeem.

  Meterkast vervangen

  Bij SPEG Elektrotechniek weten we hoe belangrijk een goed functionerende groepenkast is voor de elektrische veiligheid in uw woning. Onze vakkundige elektriciens zijn bedreven in het vervangen van groepenkasten, waardoor u verzekerd bent van een veilige en efficiënte elektrische installatie. Van het upgraden van oude groepenkasten tot het installeren van extra groepen en aardlekschakelaars, wij leveren vakwerk op maat. Uw groepenkast is bij ons in goede handen, of het nu gaat om een volledige vervanging of een uitbreiding. Vertrouw op onze expertise en service voor een veilige en betrouwbare elektrische installatie in uw huis.