Groepenkast uitbreiden.

Het uitbreiden van een groepenkast is geen eenvoudige klus en het is belangrijk dat dit correct gebeurt. SPEG Elektrotechniek heeft de expertise in huis om deze uitbreiding veilig en volgens de laatste normen uit te voeren. Of het nu gaat om een extra groep voor je nieuwe keuken, of een volledige upgrade van je groepenkast, onze specialisten staan klaar om je te helpen. Zo zorg je ervoor dat je elektrische installatie veilig en klaar voor de toekomst is.

024-7009814 WHATSAPP

Waarom kiezen voor SPEG?

Betrouwbare partner
Kennis en ervaring
Gecertificeerd
Service en bereikbaarheid

Vrijblijvend advies.

Wij geven vrijblijvend en persoonlijk advies dat naadloos bij uw wensen en situatie aansluit.

  Waarom meterkast uitbreiden?

  In elk huis vind je een groepenkast, het hart van je elektrische installatie. Deze kast verdeelt de elektriciteit over verschillende groepen, zodat bijvoorbeeld de keukenapparatuur op een andere groep zit dan de verlichting in de woonkamer. Als je meer elektrische apparaten gaat gebruiken, zoals een nieuwe keuken met inductiekookplaat, of als je zonnepanelen installeert, kan het nodig zijn om je groepenkast uit te breiden. Dit zorgt ervoor dat je elektrische systeem veilig en efficiënt blijft werken.

  Een grotere groepenkast heeft als grootste voordeel dat het de veiligheid in je huis verhoogt. Elektrische overbelasting kan gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals kortsluiting of zelfs brand. Een goed uitgebalanceerd elektrisch systeem met genoeg groepen verkleint dit risico aanzienlijk. Bovendien zorgt een uitgebreide groepenkast ervoor dat je woning klaar is voor de toekomst, met genoeg capaciteit voor moderne apparaten en eventuele uitbreidingen van je huis.

  Veelgestelde vragen over groepenkast uitbreiden.

  Het uitbreiden van een meterkast betekent het toevoegen van extra groepen of het vervangen van een oude groepenkast door een nieuwe met meer capaciteit. Dit is vaak nodig bij het verhogen van het elektrische verbruik in huis, zoals bij de installatie van een inductiekookplaat, zonnepanelen, of een laadpaal voor een elektrische auto.

  Uw meterkast dient uitgebreid te worden als het aantal elektrische apparaten in uw huis de capaciteit van de bestaande groepenkast overschrijdt, of als u apparaten toevoegt die veel stroom verbruiken. Voorbeelden zijn…oet, is als de aardlekschakelaar of zekeringen regelmatig uitschakelen.

  Dit kunnen wij voor u beoordelen als gekwalificeerde elektricien. Wij kunnen bepalen of uw huidige groepenkast voldoet aan uw elektrische behoeften en veiligheidsnormen. Een teken dat uw meterkast mogelijk niet voldoet, is als de aardlekschakelaar of zekeringen regelmatig uitschakelen.

  De kosten variëren afhankelijk van de benodigde uitbreidingen en de complexiteit van de installatie. Het vervangen van een groepenkast of het toevoegen van extra groepen kan variëren van enkele honderden tot een paar duizend euro. Voor een nauwkeurige schatting is het raadzaam om contact met ons op te nemen.

  De tijdsduur hangt af van de omvang van de werkzaamheden. Het vervangen of uitbreiden van een groepenkast kan meestal binnen één dag worden voltooid, mits er geen grote aanpassingen aan de bestaande elektrische infrastructuur nodig zijn. Het is belangrijk om tijdens de werkzaamheden rekening te houden met een tijdelijke onderbreking van de stroomvoorziening.

  Onze 4 stappen.

  1. Aanvraag
   Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.
  2. Wij gaan aan de slag
   Wij gaan direct aan de slag en sturen binnen 24 uur een offerte toe. 
  3. Offerte bespreken
   Heb je extra wensen of vragen over de offerte, neem dan gerust contact op. 
  4. Uitvoering
   Binnen 2 weken voeren wij de uitbreiding in de meterkast uit! 

  Er zijn een paar duidelijke signalen die aangeven dat je groepenkast toe is aan uitbreiding. Als de stoppen vaak doorslaan of als de aardlekschakelaar regelmatig uitvalt, kan dit duiden op overbelasting van je huidige groepen. Ook bij de uitbreiding van je huis, zoals een aanbouw of een nieuwe keuken, is het vaak nodig om extra groepen toe te voegen. Een moderne groepenkast met voldoende groepen zorgt voor een veilige en efficiënte stroomvoorziening.

  Lees meer over groepenkasten.

  Wanneer is mijn oude groepenkast aan vervanging toe?

  In het hart van elke woning bevindt zich een cruciaal component: de groepenkast. Deze kast, vaak over het hoofd gezien, [...]

  De fornuisgroep op 2-fasen uitgelegd

  Welkom in de wereld van elektrisch koken! Met de opkomst van moderne keukentechnologie is elektrisch koken populairder dan ooit. Maar [...]

  Ik wil graag een 3 fase aansluiting. Wat nu?

  In dit artikel gaan we dieper in op het aanvragen van een 3 fase aansluiting voor uw woning. Wat houdt [...]

  Gratis persoonlijk advies over uw situatie?

  Direct contact.

  Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

  024-7009814

  Contactformulier.

  Wij gaan direct voor u aan de slag!

  Contact

  SPEG Elektrotechniek.

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij toegewijd aan elektrotechnisch vakmanschap en klanttevredenheid. Als lokale elektricien bedienen we niet alleen Nijmegen, maar ook Wijchen, Beuningen en de bredere omgeving van Nijmegen. Onze diensten omvatten de installatie van laadpalen, zonnepanelen en thuisaccu’s, waardoor we duurzame energieoplossingen bieden. We hechten veel waarde aan uw elektrische infrastructuur en bieden betrouwbare meterkast- en groepenkastdiensten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en optimale werking van uw elektrische systeem.

  Meterkast of groepenkast

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn we ons bewust van het belang van een goed functionerende groepenkast in uw woning. Met onze expertise in het uitbreiden van groepenkasten garanderen wij de veiligheid en capaciteit van uw elektrische systeem. Onze vakkundige technici zijn bedreven in het toevoegen van extra groepen en functies aan uw groepenkast, wat essentieel is voor moderne huishoudens met een toenemende vraag naar elektriciteit. Of u nu extra groepen nodig heeft voor een nieuwe keuken, uitbreiding van uw woning, of voor het installeren van laadpalen en zonnepanelen, wij zorgen voor een veilige en efficiënte uitbreiding van uw groepenkast. Vertrouw op SPEG Elektrotechniek voor een naadloze integratie en uitbreiding van uw groepenkast, die zowel de functionaliteit als de veiligheid van uw elektrische installatie verhoogt.