3 fase aansluiting.

Heb je bij je netwerkbeheerder, zoals Liander of Stedin, een verzwaring naar een 3-fasen aansluiting aangevraagd? Dan heb je een erkende elektricien nodig die je hoofdschakelaar komt vervangen en je groepenkast opnieuw indeelt. Voordat de netbeheerder langs komt voor de omschakeling, moet er een 4-polige hoofdschakelaar geïnstalleerd zijn. Dit is nodig om de nieuwe fasen aan te sluiten. Onze erkende elektriciens kunnen je hiermee helpen.

Let op: zonder de juiste hoofdschakelaar mag de netbeheerder de werkzaamheden niet uitvoeren.

024-7009814 WHATSAPP

Waarom kiezen voor SPEG?

Volgens eisen van netbeheerder
Kennis en ervaring
Gecertificeerd
Service en bereikbaarheid

Hulp bij 3-fasen?

Wij geven vrijblijvend en persoonlijk advies dat naadloos bij uw wensen en situatie aansluit.

  Overweeg je de overstap naar een 3-fase aansluiting vanwege meer capaciteit voor elektrische apparaten zoals kooktoestellen of een elektrische auto? De kosten van een 3-fase aansluiting hangen af van verschillende factoren, waaronder de staat van je huidige installatie en de afstand tot de centrale stroomvoorziening. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij je netbeheerder, zoals Liander of Stedin. Zij kunnen je door het aanvraagproces voor een 3-fase aansluiting leiden en zorgen dat je alle nodige informatie hebt.

  Voor de upgrade moet je meterkast ombouwen naar 3 fasen, een klus die door een erkende elektricien moet worden uitgevoerd om te zorgen voor veiligheid en efficiëntie. De ombouw van een 1-fase groepenkast naar 3 fasen brengt niet alleen technische, maar ook financiële overwegingen met zich mee. Houd rekening met de totale kosten van de ombouw van 1 fase naar 3 fasen, inclusief eventuele administratieve kosten die je netbeheerder in rekening kan brengen. Een goed voorbereide overgang zorgt voor een soepele upgrade en verbeterde capaciteit van je elektriciteitssysteem.

  Veelgestelde vragen over 3-fasen aansluiting.

  Een 1-fase aansluiting gebruikt één stroomdraad en is geschikt voor huishoudens met relatief lage energiebehoeften. Een 3-fase aansluiting, ook bekend als krachtstroom, gebruikt drie stroomdraden, waardoor het geschikt is voor het leveren van meer elektrisch vermogen. Dit is noodzakelijk voor zwaardere apparatuur zoals inductiekookplaten en laadpalen voor elektrische auto’s.

  De verzwaring naar een 3-fase aansluiting is nodig als uw huidige 1-fase aansluiting niet voldoende capaciteit biedt voor uw elektrische apparaten. Dit is vaak het geval bij de installatie van krachtige apparaten zoals een inductiekookplaat, een elektrische oven, een warmtepomp of een laadpaal voor elektrische voertuigen.

  De kosten kunnen variëren afhankelijk van de situatie en omvatten de aanpassing van de meterkast, het vervangen van de hoofdschakelaar, en mogelijke aanpassingen in de bedrading. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij een erkend bedrijf zoals SPEG Elektrotechniek voor een nauwkeurige kosteninschatting.

  Onze 4 stappen.

  1. Aanvraag
   Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.
  2. Wij gaan aan de slag
   Wij gaan direct aan de slag en sturen binnen 24 uur een offerte toe. 
  3. Offerte bespreken
   Heb je extra wensen of vragen over de offerte, neem dan gerust contact op. 
  4. Uitvoering
   Binnen 2 weken voeren wij de wijzigingen in de meterkast door!

  Het ombouwen van een 1-fase groepenkast naar 3 fasen is een belangrijke stap om meer capaciteit in je elektriciteitsnet te brengen. Of je nu een nieuwe meterkast voor 3 fasen nodig hebt of je bestaande meterkast wilt ombouwen naar 3 fasen, de kosten voor het vervangen van een meterkast naar 3 fase zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de bestaande installatie en de vereisten voor de nieuwe setup. Neem contact met ons op voor de kosten.

  Netbeheerders zoals Liander en Stedin bieden gedetailleerde procedures voor het aanvragen van een drie fasen aansluiting. De kosten van een 3-fase aansluiting kunnen variëren, afhankelijk van je locatie en de benodigde werkzaamheden. Bij het aansluiten van een 3-fase omvormer op een 3-fase groepenkast, of het installeren van een 3-fase kookgroep in de meterkast, moet je ervoor zorgen dat alle componenten, zoals de 3-fase draad en de 3-fase stekker, correct zijn geïnstalleerd. Dit garandeert de veiligheid en functionaliteit van je elektrische systeem.

  Voor huishoudens die overstappen van 1 fase naar 3 fasen om tegemoet te komen aan de behoeften van bijvoorbeeld inductiekookplaten of elektrische voertuigen, is het cruciaal om de juiste 3-fase laadpaal, 3-fase groepenkast met kookgroep, of 3-fase groepenkast met krachtgroep te kiezen. De installatie van een 3-fase laadpaal in de meterkast of het upgraden van je groepenkast naar 3 fase vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Raadpleeg altijd een professional voordat je wijzigingen aanbrengt aan je elektrische systeem om de veiligheid en efficiëntie te waarborgen.

  Lees meer over groepenkasten.

  Wanneer is mijn oude groepenkast aan vervanging toe?

  In het hart van elke woning bevindt zich een cruciaal component: de groepenkast. Deze kast, vaak over het hoofd gezien, [...]

  De fornuisgroep op 2-fasen uitgelegd

  Welkom in de wereld van elektrisch koken! Met de opkomst van moderne keukentechnologie is elektrisch koken populairder dan ooit. Maar [...]

  Ik wil graag een 3 fase aansluiting. Wat nu?

  In dit artikel gaan we dieper in op het aanvragen van een 3 fase aansluiting voor uw woning. Wat houdt [...]

  Gratis persoonlijk advies over uw situatie?

  Direct contact.

  Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

  024-7009814

  Contactformulier.

  Wij gaan direct voor u aan de slag!

  Contact

  SPEG Elektrotechniek.

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij toegewijd aan elektrotechnisch vakmanschap en klanttevredenheid. Als lokale elektricien bedienen we niet alleen Nijmegen, maar ook Wijchen, Beuningen en de bredere omgeving van Nijmegen. Onze diensten omvatten de installatie van laadpalen, zonnepanelen en thuisaccu’s, waardoor we duurzame energieoplossingen bieden. We hechten veel waarde aan uw elektrische infrastructuur en bieden betrouwbare meterkast- en groepenkastdiensten. Onze gecertificeerde elektriciens zorgen voor een veilige en optimale werking van uw elektrische systeem.

  Aansluiting verzwaren

  Bij SPEG Elektrotechniek zijn wij gespecialiseerd in het verzwaren van elektrische aansluitingen van 1-fase naar 3-fasen, een cruciale stap voor het ondersteunen van krachtigere apparatuur in uw huis. Onze ervaren elektriciens beheersen het volledige proces, van het vervangen van de hoofdschakelaar tot het herindelen van de groepenkast. Wij begrijpen dat een dergelijke upgrade een significante impact kan hebben op de functionaliteit en veiligheid van uw elektrische systeem. Daarom zorgen wij ervoor dat elke stap zorgvuldig en volgens de hoogste standaarden wordt uitgevoerd. Of u nu overstapt naar een geavanceerde inductiekookplaat, een laadpaal voor uw elektrische auto installeert, of uw huis uitrust met zware apparatuur, onze diensten zorgen voor een naadloze en veilige integratie. Bij SPEG Elektrotechniek staat klanttevredenheid voorop. Wij garanderen een transparante communicatie en een service die is afgestemd op uw specifieke behoeften, waarbij innovatie en kwaliteit hand in hand gaan.